In de ban van het lint

Sinds het Dotten-quiltweekend ben ik weer in de ban van zijdelintborduren,
 photo IMG_2710_zpsd690d852.jpg
Zipje en Zopje vinden er maar niks aan dat ‘De Schoot’ steeds vol ligt, vanavond zag Zipje zijn kans schoon toen ik de ring even opzij had gelegd om koffie te drinken, sprong al spinnend op schoot en sliep door toen ik verder ging.
En met  de cottage ben ik tot hier gekomen,
 photo IMG_2714_zps0673fd80.jpg  photo IMG_2716_zps95395e9c.jpg
De rozen (halve cm doorsnede) waren ook leuk om te maken op het dak, en zo makkelijk, de uitleg over deze twirled ribbon rose is onderaan dit verhaal te zien.
 photo IMG_2715_zps41c87ecb.jpg photo IMG_2717_zps1db16147.jpg
De boom gaat nog wel meer volume krijgen, hij is een beetje iel, maar ik was weer door mijn lint heen. Vanmiddag had ik het laatste pakje van deze kleur bij Quiltshop Leur gehaald, en ook al zit er volgens de verpakking 3 meter in, je jaagt het er zo door, niet te geloven toch?

Wat is dat toch een leuk werk, je ziet het onder je handen groeien, gaat snel en geeft veel voldoening omdat het er ook zo mooi uit ziet vanwege het 3D effect. Ik gebruik voor bladeren Yli lint, 100% zijde dat ‘handgegeverfd’ is, dus heel variabel van kleur, wat een natuurlijk effect geeft. Ik heb jaren geleden (okt 2008, ik heb het even opgezocht) les gehad van Toos Sluijs, in Stumpwork
 photo IMG_2723_zpsb91497aa.jpg
en zijdelintborduren
 photo IMG_2722_zpsf7abbe65.jpg
Om de techniek een beetje op te halen heb ik hier de tutorials bekeken van Di van Niekerk, die een schitterende website heeft, echt kwijlen. Wil je een leuk paasdingetje maken, kijk dan even op de website van Carol Leather, met een stukje vilt, borduurgaren en een dun ijzerdraadje kom je een heel eind.

Hier dus het filmpje van Di over de gedraaide roos, en mijn tip: kijk naar het filmpje, maak een paar roosjes, en kijk weer naar het filmpje, want je hebt geheid wat over het hoofd gezien de eerste keer.

en klik hier voor een andere roos uitleg van Di van Niekerk, en ooh kijk eens wat een handige uitleg van de Boullion Knot door Mary Corbet

van www.needlenthread.com

13 gedachten over “In de ban van het lint

 1. ingeslaats

  Oohhh, zucht wat wordt het schitterend!! Ik blijf kijken. Er is zo veel te zien, echt genieten hoor.

  Fijne zondag, het is echt weer om verder te gaan met dit mooie werkstuk!

 2. Ansl

  Wat ziet dat er leuk uit! Het staat bij mij ook op mijn lijstje, om nog eens te gaan proberen. Alleen is dat lijstje zo lang, dat ik niet weet of het er ooit van komt.

 3. Chris

  Als ik dat borduren met zijdelint onder de knie zou hebben, zou ik ook in de ban van het lint zijn, denk ik. Zó prachtig. Geen wonder dat Z & Z toch wel een beetje jaloers worden.

Reacties zijn gesloten.