Frederike

Haar naam en afbeelding gingen al langere tijd over internet, maar ik kon me heel goed beheersen, tot ik haar in het echt zag,  ik kreeg acuut slappe knieën toen ik dit quiltje zag,
Photobucket
op de Helmondse Fonkeldag en bij het daarbij horende winkeltje de Quiltsteek de schattige prentstofjes zag in het rood en in het blauw, en het bijhorend patroon.
Photobucket
Perfect voor mijn restjes Aunt Grace stof, toch? Het patroon van Frederike komt van Jeanneke, en als je rechts op haar weblog kijkt, zie je de winkels waar je dit (heel goed verzorgd, je krijgt waar voor je geld!) patroon kunt kopen. Van de printstof moet je royaal nemen (1 meter), want je kan niet elk prentje gebruiken, vanwege naden. Het is bijna om en om dat je ze kan gebruiken, oeh, jammer he.

Vlak voor de bee (van vanmiddag) had ik de patronenvellen gekopieerd, afgedrukt op dik roze papier,
Photobucket
zodat de uitgeknipte mallen lekker stevig waren. Eigenlijk was ik van plan de witte vellen te lamineren, en was op zoek gegaan naar de lamineervellen, maar trof toen alleen maar dik roze printpapier aan. Het zoeken gestaakt, dit was zelfs veel beter.  Op de bee was ik er lekker zoet mee, knippen, rijgen en plakken (de grote prentjes heb ik op de randen vastgeplakt met de sewline lijmpen;

de LIB bleef in de mand.
Photobucket Photobucket
en vanavond heb ik het eerste blommetje afgekregen, die nu even -tot nadere orde- single blijft, vanwege andere werkzaamheden. Nadat alle malletjes rond het middendeel vastgenaaid waren, trok ik voorzichtig de vastgeplakte naden op de achterkant van de grote mal los, haalde zo de mal er af, en toen kon ik de zijnaadjes van de kleine stukjes dichtnaaien. Heel leuk werk, vind ik.
Photobucket
Geen idee of ik het zo laat, de 2 gele oren, het leek me een strak plan om deze verlengde hexagonen allemaal geel te doen, zodat er een beetje rust in de tent komt; ik heb er nog genoeg van, ooit voorbestemd om als hartjes van de hexjes van een grote hexagonquilt te komen, maar jullie weten allemaal waar dit is geeindigd: als prachtige omlijsting van de antieke quilt.
Photobucket
waar we heerlijk onder slapen.

Vooral afgelopen nacht was het heerlijk slapen, want ik kreeg vlak voor het slapen een mailtje dat ik zaterdag een give away had gewonnen bij Quilters Palet! Meisjes, ik heb het geluk aan mijn kont hangen de laatste tijd, want bij Mascha had ik paar weken geleden ook al een give away gewonnen. Ik mocht bij Evy en Petra opgeven welk scrappakketje ik wilde ontvangen, kerst, traditioneel of batiks. Kerst natuurlijk, om alvast in de stemming te komen 🙂 en ik laat me graag verrassen.

Advertenties

12 gedachten over “Frederike

 1. Berna

  Leuk patroon van Frederike. Ookeen leuk werkje voor op een bee. De stof is schattig met die plaatjes.
  En ja, je bent een bofkont met twee gewonnen give-aways. Aan de andere kant….. Na een mislukt quiltweekend kon je wel wat leuks gebruiken.

 2. tertia

  Oeiiiii zo leuk die Frederike…..het kriebelt hier…..maar net zoals Heleen hierboven schrijft heb ik ook een “angst” voor de kartonnetjes…….
  Maarre wat een bofbips ben jij met al je gewonnen give aways….Geniet ervan.

  Groetjes Tertia
  P.s zal ik je een geheimpje verklappen…..Binnenkort op mijn weblog ook een give away, houdt het in de gaten zou ik zeggen 😉

 3. Gert

  Je hebt weer een leuk nieuw project op het oog, mooi om dat in deze stoffen uit te voeren. En gefeliciteerd met je gewonnen prijs, ik zag je naam inderdaad voorbij komen.

 4. Lia

  Het is zo leuk om aan dat quiltje te werken vond ik,wat een leuk idee om het met je Aunt Grace stofjes te doen.Gefeliciteerd met het winnen van de give-away’s
  Groetjes Lia

 5. Anita deR

  Heerlijk Shirley dat het geluk je op deze manier toekomt. Dat maakt de wereld opgewekter. Kan me voorstellen dat je voor dit schattige quiltje bent gevallen en je had nu zoveel afgemaakt. er mocht weer wat nieuws komen.
  liefs Anita deR

Reacties zijn gesloten.